Solplanet x AeroFix

PUZ-urile sectoarelor 2 și 4: cererile de anulare ale PMB respinse de Tribunalul Bucuresti

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de anulare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Sector 2, în cadrul litigiului deschis de Promenada Mall București SRL, din grupul NEPI Rockcastle, dezvoltator și operator de centre comerciale.

De asemenea, Tribunalul București a respins și cererea de anulare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal Sector 4.

Hotărârile Tribunalului pot fi atacată cu recurs în fața Curții de Apel București.

Însă, avocații susțin că aceste decizii pun capăt, chiar de la data pronunțării, măsurii suspendării PUZ -urilor coordonatoare Sector 2 si Sector 4 dispuse de instanțele de judecată în cursul anului 2022.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut că PUZ-urile coordonatoare de sector ar permite pierderea multor hectare de spații verzi. De asemenea, ar permite densificarea unor zone deja aglomerate, prin construirea de blocuri între case.

Proiect pentru demolarea a peste 4 mii mp de constructii

Suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale de sector a provocat dezvoltatorilor prejudicii importante prin blocarea unor investiții de sute de milioane de euro.

*

Tribunalului București a decis:

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile nulităţii cererii pentru nemotivare, lipsei calităţii procesuale active, lipsei interesului în promovarea acţiunii, inadmisibilităţii pentru nerespectarea specialităţii capacităţii de folosinţă a reclamantei, inadmisibilităţii pentru neintroducerea în cauză a beneficiarilor, lipsei interesului formulării cererii de suspendare, inadmisibilităţii cererii de suspendare şi lipsei calităţii procesuale pasive a Municipiului Bucureşti. Admite cererile de intervenţie accesorie. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 28.02.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

 

Sus