Oferte locuri de munca top

PUG Bucuresti: actualizarea intra in linie dreapta

O primă versiune a noului Plan Urbanistic General al Bucureștiului ar urma să fie realizată în acest an, după ce a fost semnat actul adiţional necesar, după cum a anunțat astăzi primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Contractul pentru revizuirea Planului Urbanistic General a fost semnat în anul 2013 de către Primăria Capitalei cu un consorţiu condus de Universitatea de Arhitectură, dar derularea acestui contract s-a blocat.

Nicuşor Dan a declarat: “Am reuşit să deblocăm acestă situaţie şi, la finalul anului 2022, am semnat actul adiţional pentru realizarea actualizării PUG. Termenul de predare a acestei prime versiuni este decembrie 2023, iar începând cu 2024, documentaţia va merge la ministere pentru avizare.”

Derularea contractului a fost blocată și de probleme juridice, dar și de faptul că primăria nu a putut furniza toate datele necesare elaborării documentației.

TOPUL CONSTRUCTORILOR

În prezent este în vigoare Planul Urbanistic General aprobat în anul 2000.

Primăriile de sector au inițiat Planuri Urbanistice Zonale la nivel de sector, care au fost fost aprobate de foștii primari generali, dar Nicușor Dan a obținut suspendarea ori anularea lor în instanță întrucât afectau sute de hectare de spațiu verde.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus