Oferte locuri de munca top

PUD-urile din Sectorul 1 al Bucurestiului

În vara acestui an, edilii Sectorului 1 din București au avut ideea să  instituie obligativitatea elaborării unui plan urbanistic de detaliu de către toate persoanelor care doresc să edifice o construcție nouă pe raza Sectorului 1, cu excepția locuințelor individuale. Nu numai că au avut această idee, dar au și aprobat-o prin Hotărârea de Consiliu Local  nr 184 / 26 iunie 2018.

După reacția negativă a opiniei publice, autoritățile Sectorului 1 au decis să abroge această hotărâre.

Astfel, Consiliul Local a aprobat în ședința de ieri o hotărâre privind abrogarea HCL 184/26.06.2018 pentru instituirea elaborării unui plan urbanistic de detaliu pentru toate tipurile de investiții ce se vor edifica pe raza Sectorului 1, cu excepția locuințelor individuale.

Dealtfel, avocații de la PeliFilip au arătat într-un articol publicat în ARENA Construcțiilor că ”instituirea obligativității elaborării PUD pentru orice investiții noi, cu excepția locuințelor individuale care respectă prevederile documentațiilor de urbanism în vigoare pentru respectivul teren, este o măsură de oportunitate discutabilă, iar modul în care a fost adoptată HCL 184/2018 ridică anumite semne de întrebare privind legalitatea acestui proces”.

”Modalitatea prevăzută de lege la îndemâna Sectorului 1 pentru stabilirea unor reguli de urbanism mai stricte pentru construcțiile din Sectorul 1 decât cele prevăzute în PUG-ului București este elaborarea unui plan urbanistic zonal coordonator al Sectorului 1, cu respectarea procedurii prevăzute de lege. Deși această procedură este una complexă și implică o serie de costuri, considerăm că măsura ar fi bine-venită și ar aduce claritate asupra reglementărilor urbanistice aplicabile Sectorului 1 și, mai mult decât atât, previzibilitate asupra investițiilor în zonă”, se arata în articolul semnat de Mihaela Ispas (senior associate, PeliFilip) și Denisa Frîncu (associate, PeliFilip).

Având în vedere recunoașterea erorii de către oficialii Primăriei Sector 1 în ceea ce privește instituirea obligativității elaborării PUD, așteptăm cu interes ca ei să își reconsidere părerea și asupra măsurilor cel puțin ciudate prin care șterg din documentele de consultare publică numele persoanelor fizice – beneficiari ai proiectelor imobiliare. Nu vorbim de datele persoanele, ci de numele acestor beneficiari. Ascunderea numelor beneficiarilor persoane fizice nu face decât să întărească ideea că cel mai ușor banii pot fi ”albiți” în construcții.

 

 

 

Citiți și:

Dezvoltatori clujeni isi extind activitatea si in Capitala

Planificarea pentru autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni

Construirea de apartamente si camere de hotel, autorizata

Care este stadiul proiectelor de reabilitare a DN 7A

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

 

 

Sus