Oferte locuri de munca top

PUD-ul pentru un magazin retail ar urma sa fie anulat

O hotărâre a consiliului local privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui magazin retail într-un sector al Bucureștiului ar urma să fie revocată.

Potrivit motivației proiectului hotărârii de revocare, nu ar fi fost respectate anumite reglementări impuse pentru aprobarea documentațiilor PUD.

Consiliul Local al Primăriei Sector 4 urmează să analizeze proiectul hotărârii de revocare a unei hotărâri aprobată anul acesta în ultima zi a lunii ianuarie.

Acea hotârâre aproba PUD-ul în vederea construirii unui magazin retail pe terenul situat în zona Apărătorii Patriei, pe strada Bucovăț, nr. 3. Un teren de peste 14.100 mp.

Motivul pentru care hotârîrea de aprobare a documentației de urbanism ar urma să fie revocată este faptul că planul de reglementări cuprinde doar reglementări exprese pentru o suprafață de 9.502 mp, denumită ”faza 1”, iar pentru restul terenului de 4.604 mp, denumită ”faza 2” pe plan, se specifică faptul că acesta definește doar „o posibilitate de mobilare”.

Astfel, spun funcționarii primăriei, au fost încălcate reglementări care impun ca o documentație PUD să reglementeze întreaga parcelă și nu doar o parte a acesteia, la fel cum nu poate reglementa două parcele simultan.

Mai mult, planul de reglementări nu conține nicio propunere de mobilare pentru restul terenului denumit „faza 2”, fiind doar hașurată acea porțiune și prezentând o parte din documentația de tip PUZ pentru acel amplasament.
Terenul este în proprietatea firmei de construcții Conexir Roell Group SA, cu capital majoritar grec.

Tranzacția de vânzare a terenului nu este încă finalizată iar denumirea cumpărătorului nu a fost făcută publică deocamdată.

Proiecte rezidentiale mici, in autorizare intr-un municipiu

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus