Oferte locuri de munca top

PUD, obligatoriu in Sectorul 1

sectorul-1In sectorul 1 devine obligatorie elaborarea unui PUD pentru toate imobilele nou construite, atunci când legea nu dispune altfel, cu excepția locuințelor individuale.

La propunerea Primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Consiliul Local a adoptat, în ședința de astăzi, o hotărâre prin care se limitează posibilitatea construirii de blocuri în zonele de case. Potrivit acestei hotărâri, în Sectorul 1 devine obligatorie elaborarea unui PUD (plan urbanistic de detaliu) pentru toate tipurile de investiții, atunci când legea nu dispune altfel, cu excepția locuințelor individuale amplasate cu respectarea regulamentelor de urbanism.

Ca urmare a adoptării acestei hotărâri, pentru evitarea disfuncționalităților din teren (trafic, densitate, infrastructură edilitară) se vor întocmi studii de urbanism în urma cărora se va stabili oportunitatea unor asemenea investiții în raport cu vecinătățile.

Edilii susțin că hotărârea adoptată este și rezultatul nenumăratelor cereri venite din partea cetățenilor din cartierele Sectorului 1 prin care solicită primarului Dan Tudorache să facă demersuri pentru a restrânge construirea de blocuri între case.

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

 

Sus