Oferte locuri de munca top

Prosumatori: vor fi modificate conditiile tehnice de racordare la retelele electrice

Noi modificări au fost propuse pentru condițiile tehnice de racordare a prosumatorilor la rețelele electrice de interes public. Proiectul de act normativ se află la a doua consultare publică.

Astfel, se prevede că, în instalaţia de utilizare a prosumatorului, circuitele de curent alternativ aferente instalaţiilor de producere a energiei electrice trebuie să fie echipate cu întrerupătoare/echipamente de comutație.

Între unitatea generatoare și punctul de racordare/delimitare trebuie să existe cel puțin două întreruptoare/echipamente de comutație, exceptând întreruptorul/echipamentul de comutație al unității generatoare.

În instalația de racordare la joasă tensiune, vor fi prevăzute următoarele funcții de protecție, montate în punctul de delimitare sau în proximitatea acestuia, care declanșează întreruptorul principal:

* protecție maximală de curent de suprasarcină;

* protecție maximală de curent de scurtcircuit;

* protecţie la supratensiuni de frecvenţă industrială (DPST), asigurată prin dispozitiv separat sau încorporat în întreruptorul principal.

Alte modificări

* Condiții privind parolarea/sigilarea protecțiilor din terminale numerice/relee electrice;

* Instalarea de protecții pentru sistemele de stocare a energiei electrice și situațiile când acestea sunt necesare;

* Stabilirea și coordonarea reglajelor protecțiilor de către operatorul de rețea;

* Stabilirea vitezei de variație a frecvenței pentru un anumit interval de timp în care unitatea generatoare are capacitatea de a funcționa;

* Publicarea de către operatorul de rețea pe pagina de internet proprie a unei liste cu unitățile generatoare (invertoare) conforme cu prevederile normei tehnice.

 

Descărcați aici Proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Normei tehnice „Condiții tehnice de racordare la rețelele electrice de interes public pentru prosumatorii cu injecție de putere activă în rețea”

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Viitor ansamblu mixt, in pregatire pe aproape 10 ha

Iluminat public eco-eficient de circa 1,65 mil euro

Unitati sanitare, modernizate cu peste 9 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus