Oferte locuri de munca top

Propunere legislativa pentru parcurile industriale

Senatul a adoptat o propunere legislativa care completeaza Legea 186 din iunie 2013 privind parcurile industriale.
Astfel, conform propunerii au fost aprobate mai multe amendamente. Unul dintre acestea se refera la scutirea agentilor economici de plata la impozit pe terenul aferent parcului industrial precum si scutirea de plata impozitului pe cladiri pentru cladirile din infrastructura parcului.
Modificarea consta si in scutirea de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinatiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial, scutiri, numai cu acordul autoritatilor publice locale, de la plata oricaror taxe datorate bugetelor locale ale unitatilor administrativ-teritoriale pentru eliberarea oricaror certificate de urbanism, autorizatii de construire si/sau autorizatii de desfiintare de constructii pentru terenurile si cladirile din infrastructura parcului, ce fac parte integrata din parcul industrial.
Prezenta lege se aplica pentru agentii economici privatizati cu proiect de parc industrial sau pentru cei recunoscuti prin alt act de statul roman drept parc industrial, potrivit administratie.ro.

Sus