Oferte locuri de munca top

Propunere legislativa pentru diminuarea cotei TVA

Parlamentarii PDL au lansat o propunere legislativa menita sa diminueze cota TVA in scopul stimularii consumului si relansarii activitatilor economice. Potrivit acestei propuneri, cota standard TVA ar urma sa fie diminuata de la 24% in prezent, la 22% de la 1 ianuarie 2015 si la 19% un an mai tarziu.
Aceeasi propunere legislativa ar scuti de la plata impozitului (incepand cu 1 ianuarie 2015) cladirile care apartin operatorilor economici construite in scopul vanzarii sub forma de locuinta sau spatii economice. De la aceasta masura fac exceptie insa cladirile construite in scopul vanzarii pe perioada inchirierii sau utilizarii in scop personal sau obtinerii de venituri.
De asemenea, parlamentarii PDL mai propun ca taxarea inversa sa poata fi aplicata si in cazul lucrarilor de constructii-montaj si livrarilor de terenuri si constructii care intra in sfera taxarii.
In acelasi timp, propunerea legislativa vizeaza aplicarea unei cote reduse TVA pentru produse alimentare de baza, precum carnea, lactatele, fructele si legumele etc., de 17% incepand cu 1 ianuarie 2015 si de 9% un an mai tarziu.

Sus