Oferte locuri de munca top

Proprietarul Sun Plaza obţine rezultate record

Proprietarul centrului comercial Sun Plaza din Bucureşti asteaptă rezultate record pentru anul financiar 2016.

Profitul EBIT în primele trei trimestre ale anului 2016 a ajuns la 170,5 milioane de euro, faţă de  76,1 milioane de euro în perioada similară a anului precedent.  În acelaşi interval, profitul EBITDA s-a ridicat la 68,7 milioane euro, faţă de 65,2 milioane de euro în primele 9 luni din 2015.

În primele trei trimestre ale anului 2016, S IMMO a obţinut venituri din chirii de 88,5 milioane euro faţă de 83,2 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

“Profitând de atingerea unor puncte de vârf în pieţele noastre, obţinerea de profit reprezintă  un element cheie în strategia noastră orientată spre cicluri. În acelaşi timp, facem achiziţii acolo unde vedem potenţial de creştere”, a declarat Ernst Vejdovsky, CEO S IMMO AG.

Anul acesta, S IMMO a demarat două proiecte imobiliare în Bucureşti. Primul dintre ele vizează extinderea mall-ului Sun Plaza prin construcţia a 11.000 de metri pătraţi de spaţii de retail noi şi renovarea altor 9.000 de metri pătraţi existenţi. Lucrările au demarat în priam parte a anului. În vară, a început şi construcţia proiectului de birouri The Mark, situat la intersecţia Străzii Buzeşti cu Calea Griviţei. Ansamblul va dispune de o suprafaţa închiriabilă de 22.500 metri pătraţi.

La nivel internaţional, în trimestrul al treilea din 2016, S IMMO a vândut o treime din portofoliul său de proprietăţi rezidenţiale din Germania, respectiv în jur de 1.500 de locuinţe în Berlin şi în zona oraşului Hamburg.

“Ultimele luni au fost de succes şi suntem încrezători că anul 2016 se va închide cu alte rezultate-record”, a declarat la rândul său Friedrich Wachernig, membru al boardului S IMMO AG.

S IMMO mai deţine în Bucureşti ansamblul de birouri Sun Offices adiacente centrului comercial Sun Plaza şi hotelul Novotel.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 

Sus