Solplanet x AeroFix

Proprietarul AFI Europe a vandut pachetul majoritar de actiuni

Proprietarul israelian al dezvoltatorului imobiliar AFI Europe Romania, compania-holding de investiții Africa Israel Investments, a vândut pachetul majoritar de acțiuni deținut în cadrul Africa Israel Properties (AIP), compania-mamă a AFI Europe, a anunțat oficial compania.

Astfel, 51% din acțiunile Africa Israel Properties au fost achiziționate de un grup de investitori israelieni, conduși de două companii israeliene active pe piața imobiliară, listate pe piața de capital, Big Shopping Centers și Mega Or Holdings, împreună cu câțiva investitori instituționali.

Valoarea totală a achiziției reprezintă echivalentul a aproximativ 303 milioane de euro.

Prin urmare, Big Shopping Centers și Mega Or Holdings au ajuns să dețină fiecare câte 13% din acțiunile AIP, în timp ce restul de 74% din acțiuni sunt controlate de mai mulți investitori instituționali sau tranzacționate pe piața de capital.

„Ne bucurăm că procesul de vânzare a acțiunilor a fost finalizat, înlăturând astfel incertitudinile cu care compania s-a confruntat în ultimii trei ani. Faptul că două dintre cele mai mari companii de real-estate și un număr de investitori instituționali văd potențialul semnificativ al companiei noastre se datorează valorii pe care am reușit să o creăm în ultimii ani”, a declarat Avi Barzilay, Chief Executive Officer al AFI Europe.

Big Shopping Centers Ltd. este o companie publică, listată pe Bursa de la Tel Aviv (TASE), cu activități pe piața imobiliară din Israel. În plus, compania deține centre comerciale în SUA și Serbia. În total, compania deține (integral sau în parteneriat) 55 de centre comerciale și are alte 10 în curs de dezvoltare, potrivit datelor publicate de companie. Venitul net operațional (Net Operating Income) estimat de Big Shopping Centers pentru 2018 se ridică la echivalentul a 143 milioane de euro.

Mega Or Holdings Ltd. este o companie publică listată pe Bursa de la Tel Aviv (TASE), cu activități pe piața imobiliară, deținând un portofoliu de 37 de active (comerciale și logistice), cu o suprafață totală de 405.000 de metri pătrați. Mega Or estimează un venit net operațional reprezentând echivalentul a 34,6 milioane euro în 2018 și 42,4 milioane euro pentru 2019.

 

 

Citiți și:

500 apartamente, in curs de autorizare

Pozitionarea buna a ansamblului poate salva vanzarile

Locuinte colective si club, in pregatire in Sectorul 1

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus