Oferte locuri de munca top

Promisiuni: ”Vom atinge 2.000 de km de autostrada pana în anul 2030”

Zilele acestea va fi depășită borna de 1.000 de km de autostradă dați în trafic în țara noastră. Nu numai atât, politicienii ne promit că până în 2030 vom circula pe 2.000 km de autostradă.

Cei 1.000 km vor fi atinși după ce va fi dat în trafic primul tronson de autostradă de pe raza județului Sălaj, 3B5: Nușfălău – Suplacu de Barcău din Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea (Autostrada A3 Transilvania), realizat de constructori turci.

Lucrările au început în februarie 2021 și vor fi finalizate luna aceasta.

”Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii trei ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2.000 de km până în anul 2030”, a declarat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, în cadrul unei vizite pe șantierul tronsonului.

Până acum antreprenorul a executat: 13,55 km lungime traseu; 12 poduri și pasaje;  nodul rutier de la Nușfalău (km 67+500); descărcare provizorie în zona comunei Marca; parcare de scurtă durată, pe ambele căi.

”La semnarea contractului pentru proiectarea și execuția acestui tronson de autostradă, care a avut loc în septembrie 2020 și la care am participat împreună cu ministrul transporturilor Lucian Bode, le-am spus reprezentanților antreprenorului, având în vedere că era primul lor contract câștigat în România, că la noi este o vorbă «prima impresie este una singură» și mă bucur că antreprenorul a înțeles-o și a lăsat o impresie bună, prin execuția la timp și în bune condiții a acestei lucrări” a explicat secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor Irinel Scrioșteanu.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Antreprenorul este Nurol İnşaat Ve Ticaret AŞ iar valoarea contractului este 384.138.888 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus