Oferte locuri de munca top

Promisiuni: Calea ferata Gara de Nord-Otopeni va fi gata la finele lunii mai 2020

Astăzi a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, în valoare de 398,16 milioane de lei, fără TVA

Pentru proiectarea şi execuţia liniei de cale ferată directă între Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Gara de Nord este asigurată finanțarea. În plus, potrivit declarației făcute astăzi de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, asocierea de firme care a câștigat acest contract are tot  sprijinul din partea autorităților pentru a finaliza proiectul, până la data de 30 mai 2020.

Asocierea Arcada Company – ISPCF – DB Engineering & Consulting GMBH este câștigătoarea licitației pentru acest proiect. Durata contractului este de 14 luni (două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie).

Ministrul Răzvan Cuc a declarat: „Constructorul român care a câştigat licitaţia pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi-a asumat să-l finalizeze până la sfârşitul lunii mai 2020, astfel încât să putem asigura legătura feroviară pentru suporterii care vor veni (nr la Campionatul de Fotbal). I-am spus şi constructorului: să lucreze cât mai mult, astfel încât să consume toţi banii şi într-un termen cât mai scurt. Referitor la calitatea lucrărilor, nu am niciun fel de îndoială că va fi la standardele cele mai înalte, întrucât este un constructor serios.”.

Ministrul a spus că i-a solicitat constructorului să scurteze perioada de proiectare, ca să finalizeze cât mai repede proiectul.”Deşi aveţi o perioadă de proiectare de două luni, v-aş ruga să finalizaţi, să ne impresionaţi – pentru că s-a mai întâmplat lucrul ăsta şi pe obiectivele de infrastructură rutieră – să finalizaţi cât mai repede, poate în 2-3 săptămâni această proiectare, astfel încât să vă apucaţi de lucrul propriu-zis”, a spus Răzvan Cuc.

Prezent la ceremonia de semnare a contractului pentru realizarea legăturii feroviare între Otopeni şi Gara de Nord, consilierul premierului, Gheorghe Popescu, şi-a exprimat speranţa că un alt obiectiv, respectiv Aeroportul Băneasa, va fi finalizat până la 30 martie anul viitor, aşa cum a promis oficialilor de la UEFA.

Contractului de modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureştiare drept scop asigurarea unei legături directe între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă prin construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, trei podeţe, instalaţie de centralizare electronică şi o staţie de călători la terminalul T1.

 

 

Citiți și:

Cladire cu 29 niveluri etaje, in pregatire

Viitor mare centru logistic pentru o marca de masini de lux

Documentatia de atribuire modificata, pentru un contract de peste 30 mil euro

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus