Solplanet x AeroFix

Prologis cumpără 230.000 mp în Europa Centrală

ProLogis Park Praga-JirnyPrologis a achiziţionat la începutul săptămânii o suprafaţă de 230.000 mp destinată dezvoltării centrelor logistice.
Terenurile achiziţionate sunt situate în Cehia, Polonia şi Slovacia. Noile achiziţii includ 23 de centre de distribuţie clasa A care se întind pe 163.000 mp în Praga, Cehia.
Alte patru proprietăţi totalizând peste 55.000 mp în Prologis Park din Varşovia au fost achiziţionate precum şi peste 11.000 mp în Bratislava, Slovacia. Terenurile din Slovacia sunt situate în apropierea Prologis Park Bratislava şi includ aproape 8 hectare de teren cu potenţial de construcţie de centru logistic, potrivit europaproperty.com.
“Suntem încântaţi de achiziţiile bine poziţionate pentru centre logistice. (…) Aceste terenuri de înaltă calitate se încadrează perfect în portofoliul nostru. Proprietăţile din Praga, în special, sunt situate într-un parc industrial cu vechime care va beneficia de creşterea personalului în anii următori”, a declarat Philip Dune, preşedinte al Prologis Europe.
În România Prologis deţine un parc logistic la 22 de km de Bucureşti, pe autostrada A1. Prologis Park Bucharest A1 are o suprafaţă de depozitare de 107.000 mp in depozite clasa A şi este în prezent ocupat în totalitate.  Terenurile adiţionale parcului permit o extindere a parcului logistic cu până la 186.000 mp, informează compania.

Sus