Oferte locuri de munca top

Proiectul piste de biciclete in Bucuresti finantat de Ministerul Mediului

Proiectul pentru amenajarea a 100 km de piste in Bucuresti a primit 10 milioane de euro finantare de la Ministerul Mediului.
„Ca ministru al Mediului, sunt obligat sa fac referire, in primul rand, la beneficiile de mediu ale proiectului, fapt pentru care a si primit finantarea. Este evident insa ca avantajele sunt multiple: eliberarea marilor bulevarde de masini, imbunatatirea starii de sanatate a bucurestenilor care vor alege bicicleta, precum si cresterea sigurantei in trafic pentru biciclisti.” a declarat Atilla Korodi, ministrul Mediului.
Saptamana trecuta Consiliul Local al Bucurestiului a aprobat proiectul cu o valoare estimata la peste 44 de milioane de lei care prevede construirea si amenajarea de piste destinate bicicletelor pe axa Nord-Sud si Est-Vest, cuprinde 61 de artere de circulatie si insumeaza aproape 100 de km, potrivit Primariei Municipiului Bucuresti.
„(…)la fel ca in toate capitalele dezvoltate si Bucurestiul are nevoie sa investeasca pentru reducerea emisiilor de noxe dar si pentru descurajarea folosirii automobilelor individuale, oferind alternative coerente. Guvernul a inteles aceasta necesitate iar pe 19 aprilie a aprobat alocarea sumei de 44, 6 milioane de lei catre Bucuresti(…)”, a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.
Proiectul este finantat de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice din sumele obtinute in urma scoaterii la licitatie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, potrivit unui comunicat al MMSC.

Sus