Oferte locuri de munca top

Proiectul Hagag din Primaverii, contestat de primarul Nicusor Dan

Terenul din strada Primăverii nr 1, cumpărat de dezvoltatorul israelian Hagag în cea mai exclusivistă zonă a Capitalei, este în centrul unui scandal.

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că a sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul pentru nelegalitatea flagrantă a aprobării PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren stabilit ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate.

Nicușor Dan a făcut și o plângere penală împotriva lui Ștefan Dumitrașcu, arhitect șef al Municipiului București la momentul aprobării respectivului PUZ, în prezent arhitect șef al Primăriei Sector 3.

Primarul general a declarat: ”Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puțin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeți că va face Inspectoratul de Stat în Construcții? Va constata nelegalitatea PUZ-ului și va solicita Prefectului să îl atace în instanță? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului) Sau mă va amenda cu 5000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire?”

Vanzari foarte mari de apartamente, chiar daca nu la nivelul de anul trecut

Terenul din strada Primăverii nr.1 are suprafața de 1.360 mp și a fost achiziționat de dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag. Acesta l-a cumpărat de la compania Practic SA, controlată de Radu Dimofte, unul dintre cei mai mari proprietari de spații comerciale stradale din țară. Prețul vânzării a fost de 8 milioane de euro, respectiv de circa 5.874 euro/mp.

Pentru acest teren Primăria București a aprobat în 2019 documentația de urbanism care permite construirea unei clădiri cu 7 niveluri.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

 

Sus