Oferte locuri de munca top

Proiectul din Kiseleff al One United Properties, blocat de Clotilde Armand

Intențiile dezvoltatorului One United Properties de a construi un ansamblu imobiliar în zona protejată din Șoseaua Kiseleff sunt blocate de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Domana Armand a declarat că actualii proprietari ai imobilului Șoseaua Kiseleff nr. 21 intenționează să demoleze vila și să construiască pe spațiul verde al grădinii un ansamblu de locuințe colective.

La primărie a fost depus spre avizare dosarul pentru autorizația de desființare a construcției din Șoseaua P.D. Kiseleff nr. 21

”O spun răspicat: Primarul Sectorului 1 nu-și dă acordul, eu nu avizez așa ceva”, a spus Clotilde Armand.

Imobilul situat în Șoseaua Kiseleff nr. 21 a fost pentru mai mulți ani reședința ambasadorului SUA în România. Acest imobil are o grădină generoasă.

Preconizatul proiect imobiliar ”ar mutila iremediabil aspectul urbanistic al zonei, așa cu s-a întâmplat în cazul vilei Filipescu – Brâncoveanu din Bulevardul Aviatorilor (în curtea sediului central PNL), unde – cu binecuvântarea fostei primărițe și a majorități PSD din Consiliul General al Municipiului București – au început să răsară rapid 3 blocuri într-o zonă istorică protejată, într-o zonă unde este interzis să construiești,” spune Clotilde Armand.

În ceea ce privește șantierul din spatele sediului PNL, proiect al aceluiași dezvoltator, primarul Sectorului 1 a spus că a depus la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Prefectură o plângere prin care solicită de urgență suspendarea lucrarilor din Aleea Modrogan nr. 1.

”De câteva luni n-am primit nici un răspuns”, precizează Clotilde Armand.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus