Oferte locuri de munca top

Proiectul de pe Şoseaua Kiseleff 45 se suspendă

kiseleff-45AGrădinile cunoscute sub numele de «Micul Versailles» situate pe Şoseaua Kiseleff, nr. 45, Bucureşti, ar putea fi salvate de la dispariţie.

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea Primăriei Sectorului 1 privind suspendarea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din septembrie 2014, care permitea distrugerea grădinii. În locul acesteia urma să fie construit un complex imobiliar de blocuri.

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a declarat: “Le atrag atenţia dezvoltatorilor imobiliari care au început să distrugă «Micul Versailles» cu buldozerul, la sfârşitul lunii februarie 2015, că orice lucrare pe care o vor efectua din acest moment intră în sfera penalului. Pe acest temei, dacă vom constata că acţiunea de distrugere a grădinilor va continua sau va fi reluată, vom întocmi, imediat, plângeri penale îndreptate împotriva celor responsabili.”

Primăria Sectorului 1 a emis un aviz negativ în ceea ce priveşte  începerea lucrărilor la proiectul imobiliar de pe Şoseaua Kiseleff, nr. 45.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 susţin că parcela de pe Şos. Kiseleff nr. 45 se află în zona de protecţie a monumentelor istorice şi reprezintă spaţiu verde amenajat. Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 114/2007 se interzice demolarea acestor perimetre sau construirea pe aceste perimetre.

“Cer public Ministerului Culturii să stopeze avalanşa de avize favorabile distrugerii unor clădiri şi perimetre care fac parte din moştenirea frumoasă şi valoroasă a Capitalei şi a României.”, a încheiat primarul Chiliman.

 

Sus