Oferte locuri de munca top

Proiectul de largire a sos. Fabrica de Glucoza din Capitala continua

Un proiect de infrastructură rutieră, important pentru fluidizarea circulației în Capitală,a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București. Astfel, indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Refacerea căii de rulare în intersecția dintre Şos. Petricani şi Şos. Fabrica de Glucoză (DALI)”- Etapa I, au fost aprobați ieri.

Acest obiectiv este parte a proiectului “Lărgire Șos. Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca și Șos. Petricani”.

Valoarea totală a investiției este de 4.282.864 Iei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj este de 3.294.547 Iei, inclusiv TVA.

Finanțarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului București prin Societatea de Transport București STB SA.

Indicatorii tehnici sunt următorii: lungime totală cale de rulare – 40 m cale dublă (în total 80 de metri) și două peroane de îmbarcare/debarcare (50,50 x 2 m).

Peroanele vor fi adaptate la circulaţia noilor tramvaiede 36 metri şi vor fi prevăzute cu elemente de siguranţă a călătorilor, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi, prin realizarea de rampe de acces şi montarea de panouri de gard.

Pentru asigurarea unui flux normal de circulatie, continuu și fluent pentru vehiculele care traverseaza calea de rulare în condiții de sigurantă proiectul prevede acoperirea căii de rulare cu dale de cauciuccapabile să reziste unui trafic intens și greu.

Durata de realizare a lucrărilor este de 3 luni.

Strategia municipalității în domeniul administrării drumurilor publice și a lucrărilor de artă vizează, în principal, acele acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și mobilare a infrastructurii acestora. În acest sens, Primăria Municipiului București are în derulare lucrările de Iărgire a Șos. Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca și Șos. Petricani.

Întrucât la limita de proiect a supralărgirii există calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Petricani, aceasta trebuia racordată la noua configurație din proiectul de Iărgire a Șos. Fabrica de Glucoză, în intersecția cu Șos. Petricani.

În conformitate cu expertiza tehnică realizată de STB SA, în anul 2019, calea de rulare a tramvaielor pe Sos. Petricani are o vechime de 25 de ani și o stare avansată de uzură.

Într-o etapă ulterioară, dar urgentă, va fi promovat proiectul de racordare a noii căi de rulare cu cea existentă, pe o lungime de 40 ml, în caz contrar existând riscul ruperii căii și, implicit, întreruperea circulației tramvaielor pe Sos. Petricani.

 

 

Citiți și:

Un cunoscut om de afaceri pregateste doua proiecte imobiliare in Capitala

Reconversia unei platforme industriale in zona rezidentiala, aprobata

O companie renunta la titlul de parc industrial

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus