Oferte locuri de munca top

Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia, finantat de BERD

Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia așteaptă ultima revizuire din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vederea finanțării companiilor Black Sea Oil & Gas, Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia.

Proiectului cuprinde dezvoltarea zăcămintelor de gaze Ana si Doina, care se află la 120 kilometri de țărmul României, în zona apelor de mică adâncime XV Midia.

O conductă submarină cu lungimea de 121 km va asigura transportul gazului de la platforma Ana către țărm, unde o conductă subterană de 4,3 km va face conexiunea cu o noua stație de tratare a gazului.

Împrumutul va sprijini dezvoltarea unui proiect privat de exploatare a gazelor offshore în România și va oferi asistență Guvernului roman pentru implementarea cadrului legislativ și de reglementare actualizat pentru sectorul petrolului și gazelor naturale offshore.

De asemenea, împrumutul  va permite dezvoltarea primului proiect privat de exploatare a gazelor offshore de după anul 1989, din bazinul românesc al Mării Negre.

Reamintim faptul că pe data de 6 mai a fost semnat un memorandum de înțelegere care descrie principiile de bază, responsabilităţile şi cadrul de cooperare. Înțelegerea a fost încheiată pentru Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia, între SNTGN Transgaz SA și Black Sea Oil & Gas.

Memorandumul de Înțelegere vizează, printre altele, cooperarea în domeniul cercetării, inovării, transferului tehnologic, decarbonizării şi utilizării noilor tehnologii, injectarea hidrogenului în conducta de gaze pentru a extrage gazul ecologic, contribuind astfel la atenuarea schimbărilor climatice.

 

 

 

Citiți și:

Ce apartamente sunt solicitate in cadrul unui proiect din nordul Capitalei

Peste o luna va demara construirea a trei hale de depozitare

Tarife pentru inchirierea utilajelor de constructii

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus