Oferte locuri de munca top

Proiectul Autostrazii Moldovei a trecut de Senat

Proiectul de lege pentru Autostrada Moldova (A7), ce va face legătura dintre București si Siret pe traseul Siret – Suceava – Dolhasca – Pașcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești – București a trecut de Senat și va fi înaintat Camerei Deputaților. Mai precis a trecut tacit, prin expirarea termenului de dezbatere.

Cu toate că se află în construcție, autostrada A7 nu are un termen de realizare clar definit, ceea ce înseamnă că execuția poate fi amânată la nesfârșit, explică cei doi deputați AUR care au inițiat propunerea legislativă.

Prin propunerea lor, inițiatorii solicită asigurarea finanțării de la bugetul de stat pentru acest proiect, iar Ministerul Transporturilor să devină responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului.

Prevederile legislative ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Termenul de execuție propus este de 3 ani de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Aproape 25 mil euro, pentru edificarea unor parcari in Bucuresti

Traseul autostrăzii

Autostrada va începe de la Buzău, din Șoseaua Muntenia Expres, și va continua spre nord la Focșani și Bacău, apoi mai departe în zona Roman-Pașcani (unde urmează să aibă un nod de legatură cu o altă autostrada aflată în plan, Autostrada Târgu Mureș – Iași) și apoi spre nord la Suceava și la granița cu Ucraina.

Porțiunea dintre granița cu Ucraina și Pașcani urmează să fie realizată ca drum expres, cea între Pașcani și Bacău, ca autostradă, iar porțiunea de la Bacău la Buzău va fi realizată ca drumul expres Ploiești – Bacău, împreună cu porțiunea Ploiești – Buzău.

Ce lucrări au fost realizate până în prezent

Primul segment pentru care s-au contractat lucrările a fost Centura orașului Bacău. În

2015, în urma unei licitații publice, s-a semnat contractul de realizare a centurii, din

care partea estică se suprapune peste autostrada A7.

În septembrie 2020 a fost dat în folosință brațul vestic, parte din Centura Bacău, ce asigură legătura drumului național DN11 în vestul orașului cu DN2 în sud,

urmând a se continua până la viitoarea autostradă A7 după finalizarea obiectului 1.

Un număr de16 kilometri din Centura Bacăului, construiti la nivel de șosea de mare viteza, sunt dați în folosință de pe data de 2 decembrie 2020, fiind primii de acest fel în zonă.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus