Solplanet x AeroFix

Proiectele transfrontaliere întârziate

300 de proiecte au fost aprobate spre finanţare în cadrul Programului Transfrontalier România-Bulgaria. Dintre acestea, 38 au în acest moment o rată a execuţiei bugetare sub 50%.

Printre autorităţile locale cu un grad redus de implementare a proiectelor transfrontaliere din sudul şi sud-estul ţării se numără primăriile Silistra și Giurgiu cu un proiect pentru reabilitarea infrastructurii din zona Călăraşi Silistra, proiect care are un grad de 36% al execuţiei bugetare pentru proiectele transfrontaliere.

De asemenea, Consiliul Judeţean Mehedinţi are un grad de execuţie bugetară de 4,43% pentru  construirea unui Centru de Business la Gura Văii şi studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru îmbunătăţirea infrastructurii de turism în zona  Simian.

Pe lista execuţiilor bugetare reduse pentru proiectele transfrontaliere în perioada 2007-2013 mai sunt incluse Primăria Bechet cu proiectul de dezvoltare a infrastructurii de graniţă finanţat în proporţie de 8,82% şi Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară Uda-Clocociov-Saelele-Lunca cu un studiu privind dezvoltarea reţelei de drumuri cu o execuţie bugetară de 19,6%.

În cadrul primului apel de proiecte pentru acest program “unul dintre criteriile de eligibilitate ale parteneriatului (E5) din grila de evaluare face referire la execuțiile bugetare ale partenerilor implicați în proiectele finanțate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 (un proiect va fi respins dacă doi parteneri au avut o execuție financiară mai mică de 50% – execuția se calculează per buget partener)”, au precizat reprezentanţii programului.

untitled

Sus