Oferte locuri de munca top

Proiectele de infrastructura, demarate inaintea aprobarii formale din partea CE

Până la aprobarea formală de către Comisia Europeană vor putea fi demarate proiectele de transport și cele pentru infrastructura de management integrat al deșeurilor, finanțate prin Programul Transport (PT) și Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) în perioada 2021-2027.

Conform unui proiect de Ordonanță de Urgență, va fi posibilă introducerea în bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, precum și în cel al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a creditelor de angajament și bugetare necesare proiectelor din cadrul PT și PDD.

De asemenea, va fi permisă desfășurarea activităților aferente autorităților de management și anume evaluare, contractare, acordare de avize de principiu, monitorizare, autorizare de cheltuieli și efectuare de plăți pentru prioritățile de finanțare.

Investitori straini isi vor mari capacitatile de productie din tara noastra

Autoritatea de Management a Programului Transport va încheia contractele/deciziile de finanțare pentru proiectele specifice priorităților după regulile Programului Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, aceasta va autoriza cheltuieli și va efectua plățile aferente contractelor de finanțare/deciziilor de finanțare.

Cheltuielile efectuate de către beneficiarii eligibili ai programului vor fi solicitate la rambursare după aprobarea Programului Transport prin decizie a Comisiei Europene, cu respectarea regulilor de eligibilitate ale acestuia.

Sumele decontate în cadrul contractelor de finanțare/deciziilor de finanțare vor fi virate la bugetul de stat de către autoritatea de management într-un cont de venituri deschis pe codul de identificare fiscală al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, după autorizarea cheltuielilor de către autoritatea de management, conform contractelor de finanțare/deciziilor de finanțare încheiate în cadrul Programului Transport.

O multinationala isi va extinde cu peste 3 mii mp spatiile de productie

Totodată, Autoritatea de Management a Programului Dezvoltare Durabilă va putea să autorizeze cheltuieli și să efectueze plăți aferente contractelor de finanțare. Cheltuielile efectuate de către beneficiarii eligibili ai programului și autorizate de către autoritatea de management vor fi solicitate la rambursare după aprobarea PDD prin decizie a Comisiei Europene, cu respectarea regulilor de eligibilitate ale acestuia.

Descărcați aici

Login Required

Nou perimetru pentru exploatarea nisipului si pietrisului, in terasa Dunarii

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus