Oferte locuri de munca top

Proiecte in pregatire pentru a fi finantate din fonduri europene

Cel mai mare potențial în atragerea de fonduri europene îl au domeniile: mobilitatea urbană, regenerare urbană, spațiile verzi, eficiența energetică, monumentele istorice, sănătatea, educația și mediul de afaceri.

Ca urmare, administrația publică locală orădeană are, în diverse faze de pregătire noi proiecte pentru a atrage fonduri europene în perioada de programare 2021-2027.

Aceste proiecte vor fi depuse spre finanțare prin Programul Operaţional Regional Nord-Vest, PNRR sau alte programe.

Cele mai importante proiecte, care sunt în pregătire în vederea depunerii spre finanțare prin Programul Operational Regional Nord-Vest 2021-2027, sunt:

* Grădina Termală Ioșia,

* Grădina Urbană Nufărul,

* Parcul 1 Decembrie,

* Coridorul de mobilitate urbană Republicii-Magheru (cu pasaje subterane în zona Magazinului Crișul și a Gării Oradea),

* restaurarea Cetății Oradea – etapa a IV-a,

* achiziția de tramvaie și autobuze,

* crearea unor noi zone pietonale în centrul Oradiei și

* proiecte de eficiență energetică (reabilitare termică blocuri de locuințe, școli și grădinițe).

Totodată, Primăria Oradea lucrează la documentele strategice necesare pentru perioada de programare 2021-2027: Strategia integrată de dezvoltare urbană, Planul de mobilitate urbană durabilă și Planul de acțiune pentru energie și climă.

Până la deschiderea axelor de finanțare vor avea loc mai multe întâlniri între reprezentanții Primăriei Oradea și cei ai ADR Nord-Vest pentru a definitiva obiectivele care vor intra la finanțare în perioada de finanțare următoare.

Primarul Oradiei Florin Birta a avut o întâlnire de lucru cu directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș. Discuțiile s-au concentrat pe pregătirea portofoliului de proiecte care să permită atragerea de fonduri europene la deschiderea noilor axe de finanțare și s-au stabilit criteriile și direcțiile pe care Primăria Oradea le va urma în exercițiul următor de finanțare.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

Sus