Oferte locuri de munca top

Proiecte finantate cu bani europeni, in Cluj

Două proiecte, cu o valoare totală de 54 de milioane de lei, finanțate cu bani europeni, vor fi implementate în județul Cluj. Acestea au în vedere reabilitarea unui drum județean important și extinderea unei rețele de apă.

Modernizarea unui drum județean, în licitație

A fost lansată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumului județean 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău. Este vizat un sector în lungime de circa 23 de kilometri, respectiv cel cuprins între kilometrul 36+050 și kilometrul 59+000.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Clu,j a declarat: ”E un sector cu o importanță strategică, reabilitarea și modernizarea acestuia urmând a asigura un acces facil, rapid și în condiții de siguranță spre zona turistică Răchitele – Prislop – Ic Ponor, Parcul Natural Apuseni, Cascada Valul Miresei din Răchitele și multe alte obiective turistice.”

Valoarea estimată a contractului este de 26.353.297 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată atât prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, cât și din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 27 septembrie 2021, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

Investiție în rețea de apă

Compania de Apă „Someș” S.A. a predat amplasamentul în vederea derulării investiției din fonduri europene ce vizează extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Șaula și Izvoru Crișului din comuna clujeană Izvoru Crișului.

În ceea ce privește obiectivele ce vor fi realizate pe teritoriul satelor Șaula și Izvorul Crișului, proiectul prevede extinderea conductei de aducțiune pe o lungime de circa 1,8 km, respectiv extinderea rețelei de distribuție a apei pe o lungime cumulată de aproximativ 3,1 km.

De asemenea, va fi construit un rezervor de înmagazinare a apei cu o capacitate de 200 mc.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a spus că investiția de la Izvoru Crișului este ultima din cadrul acestui contract de lucrări ce vizează orașul Huedin și sistemul Huedin-rural. Începând chiar de astăzi constructorul va demara execuția propriu-zisă, astfel încât până la finele primului trimestru al anului viitor acest contract să fie integral finalizat.

Această investiție este parte componentă a contractului de lucrări în valoare totală de 26.953.123 de lei, fără TVA, prin care Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” extind rețelele de alimentare cu apǎ şi canalizare în orașul Huedin și în alte șapte localități din zonă: Brăișor și Aluniș din comun Sâncraiu, Șaula și Izvoru Crișului din comuna Izvoru Crișului, Morlaca din comuna Poieni, respectiv Fildu de Jos și Almașu din comuna sălăjeană Almașu.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

 

 

Sus