Oferte locuri de munca top

Proiecte din inca cinci judete primesc finantare prin Anghel Saligny

Pentru încă cinci județe au fost stabilite obiectivele de investiții finanțate prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” (liste atașate la finalul stirii).

Astfel, au fost finalizate și listele cu obiectivele de investiții ce vor fi realizate în județele Bacău, Olt, Dolj, Suceava și Constanța. Urmează să fie stabilite și alocările și pentru celelalte județe, a anunțat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Conform criteriilor de selectare, în județul Bacău, au fost propuse spre finanțare 124 de obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,42 miliarde lei.

Trei oferte pentru un contract rutier de peste 14 milioane de euro

Pentru județul Olt, din totalul celor 214 solicitări, au fost aprobate 157 de obiective, în valoare totală de peste 1,6 miliarde lei, reprezentând aproximativ 60% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest județ.

În județul Dolj, din cele 181 de solicitări depuse, vor primi finanțare 146 obiective de investiții, în valoare totală de circa 1,5 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor.

Pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, ministerul va finanța 148 de proiecte, în valoare totală de peste 1,66 miliarde lei.

În județul Constanța, au fost aprobate 107 obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,05 miliarde lei.

Aceste cinci județe se alătură celorlalte 16 (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea), precum și sectoarelor municipiului București, care au primit finanțare prin Program. Ca urmare, până în prezent, au fost evaluate peste jumătate dintre județele țării.

CNI, buna de plata

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus