Oferte locuri de munca top

Proiecte din 33 judete au primit finantare Anghel Saligny pana acum

Au fost stabilite proiectele de investiții finanțate din încă patru județe care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Astfel, au fost finalizate listele cu investițiile care vor fi realizate în județele Iași, Maramureș, Neamț și Vaslui.

Până acum, din cele 41 de județe ale țării, au fost stabilite proiectele de investiții din 33 de județe, ce vor fi finanțate prin acest program.

Cele patru se adăugă județelor Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giugiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea și Vrancea, precum și sectoarelor municipiului București.

Un mare constructor planuieste o dezvoltare imobiliara pe aproape 5 ha

Conform criteriilor de selectare, în județul Iași, au fost aprobate spre finanțare 127 de obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,5 miliarde lei.

Pentru județul Maramureș, ministerul va finanța 101 obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,25 miliarde lei.

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț vor implementa 114 proiecte, în valoare totală de circa 1,38 miliarde lei.

În județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții, în valoare totală de peste 1,44 miliarde lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile.

Noi cantitati de agregate minerale, extrase si valorificate

Ministerul a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanțare, din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar și lista sumelor repartizate pe județe, iar, până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus