Oferte locuri de munca top

Proiecte de siguranta rutiere au fost amanate

Din cauza unor blocaje în finanțarea proiectelor nu pot fi demarate toate proiectele

Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA) privind siguranța rutieră.

Deși are contracte de finanțare aprobate, CNAIR nu poate derula contractele de achiziție publică semnate, deoarece nu există credite bugetare.

La momentul actual pentru proiectele din cadrul PNRR au intervenit blocaje bugetare, întrucât în cursul acestui an a intervenit o modificare legislativă ce presupune identificarea de economii la obiectivele clasificate ca fiind medii și mici.

Până la asigurarea creditelor bugetare necesare nu poate fi demarat niciun proiect din cadrul PNRR. Acest lucru va fi posibil numai după rectificarea bugetară.

În prezent, CNAIR SA vrea să extindă sistemul de circulație reversibilă 2+1, elaborând documentația pentru Studiu de Fezabilitate pentru Resistematizarea circulației pe sectoarele periculoase cu platforma de 12 m (sistem 2+1) pentru DN 2, cu finanțare prin PNRR

De asemenea, tot cu fonduri europene, CNAIR a contractat proiectul „Creșterea siguranței rutiere pe drumuri naționale și autostrazi prin amplasarea de parapete rutier„, care presupune montarea de parapete rutier din beton și parapete rutier cu rulouri. De asemenea, pe drumul național DN 7C – Transfăgărășan și DN 67C – Transalpina și alte sectoare de drumuri montane vor fi montate parapete rutier cu cabluri la marginea părții carosabile.

Suplimentar, DRDP Buzău a demarat și alte lucrări de siguranța circulației pe DN2 (E85) km 68+000 – km 236+832, sector de drum european.

Contract de lucrari rutiere, de peste 66 mil euro, cu multe oferte

De asemenea, CNAIR SA are în curs de derulare proiectul „Investiții prioritare în domeniul siguranței rutiere în România„, pentru care s-a contractat un împrumut extern de la Banca Europeană de Investitii (BEI). Prin acest proiect se vor implementa măsuri de siguranță rutieră pentru 89 de locații constând în măsuri de canalizare/semnalizare, construirea de sensuri giratorii, construirea de pasaje denivelate.

În prezent este finalizată procedura de achiziție publică pentru Elaborarea Studiilor de Fezabilitate și Proiectelor pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea celor 6 obiective de investiții – Pasaje superioare/subterane si sunt în analiză la Direcția Achizitii Publice documentațiile pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire și a proiectelor tennice de execuție pentru celelalte obiective de dirijare/semnalizare și sensuri giratori din cadrul proiectului.

Totodată, CNAIR SA are în curs de inițiere și elaborare documentații tehnice pentru demararea în cadrul PNRR a mai multor proiecte de siguranță rutieră care vor fi anunțate la momentul demarării licitațiilor publice. Este în curs de demarare proiectul „Creșterea gradului de siguranță rutieră pe rețeaua de drumuri naționale, prin dirijarea traficului în soluție giratorie”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus