Oferte locuri de munca top

Proiecte de peste 50 mil euro, aprobate de Guvern

Trei importante proiecte de investiții, a căror valoare se ridică la peste 50 milioane de euro, au fost aprobate de Guvern.

Proiectele în cauză vizează realizarea unui nou sediu pentru trei parchete din Iași, un centru de agrement în Vatra Dornei și o sală polivalentă în municpiul Constanța.

Sediu nou pentru trei Parchete din Iași

Un sediu nou va fi realizat pentru Parchetele de pe lângă Judecătoria, Tribunalul și Curtea de Apel din Iași, valoarea totală a investiției fiind estimată la 94,3 milioane lei.

Noua clădire va fi construită pe un teren de 6.125 mp, pus la dispoziție de Consiliul Județean Iași.

Clădirea va avea 5 niveluri (subsol, parter și 3 etaje) și va găzdui, printre altele, și spații necesare pentru magistrații procurori, personalul auxiliar, personalul conex, funcționarii publici, personalul contractual, activitatea de grefă și arhivă, precum și spații dedicate relaționării cu instituțiile partenere.

Înălțimea maximă a construcției va ajunge la aproximativ 20 m, iar amprenta la sol va fi de circa 1.500 mp. De asemenea, sediul va deservi o parcare cu 38 de locuri.

Clădirea va beneficia de proiectare și execuție conform noilor norme de consum de energie, ceea ce va însemna o utilizare intensivă a metodelor alternative de producere a energiei, respectiv grup de cogenerare, panouri solare și panouri fotovoltaice, ceea ce înseamnă o amprentă de carbon mult redusă pentru funcționarea clădirii.

Finanțarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Durata de execuție a fost estimată la 26 de luni.

Peste 50 mil euro pentru 11 km de varianta ocolitoare

Centru de agrement în Vatra Dornei

Complexul va fi construit pe un regim de înălțime Demisol + Parter + 1 Etaj, cu o suprafață desfășurată de 4.879 mp.

Va beneficia de trei bazine de înot, de tobogan cu apă, dar și de spații pentru SPA dotate cu trei saune (finlandeză, umedă și de sare), bazin cu apă rece, dușuri, zonă de relaxare, bowling și fitness.

De asemenea, vor fi amenajate o alee de acces carosabilă și o parcare pentru 30 de autovehicule, precum și un loc joacă pentru copii și spații verzi.

Ca sursă alternativă pentru asigurarea apei calde menajere pe timp călduros și pentru aport de căldură la sistemul de încălzire, se va folosi energia solară generată de un sistem de 120 de panouri solare plane și de o stație solară.

Obiectivul, în valoare totală de 47.833.000 lei, va fi finanțat în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social – Subprogramul ”Bazine de înot”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

Durata de execuție este de 24 de luni.

Sala Polivalentă cu 5.000 locuri, în Constanța

Au fost reaprobați indicatorii tehnico-economici pentru implementarea proiectului de investiţii “Sală Sport Polivalentă – 5.000 locuri”, în municipiul Constanța. Guvernul a decis alocarea a 113.906.000 de lei.

Sala polivalentă din Constanța va avea 3 niveluri, cu un total de 18.500 mp și o capacitate de 5.000 de locuri.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat: „(…) în prezent, avem 30% din această construcție executată, însă, după inițierea realizării obiectivului de investiții, au avut loc o serie de modificări legislative și creșteri ale prețului inițial, cu impact asupra valorii obiectivului de investiții, care au condus la necesitatea reavizării și reaprobării indicatorilor tehnico-economici pentru ca investiția să poată continua. Estimăm finalizarea proiectului în următorii doi ani”.

Obiectivul de investiții este finanțat în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social – Subprogramul ”Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus