Oferte locuri de munca top

Proiecte de 27 mil euro, in etapa de verificare

Proiectele transfrontaliere depuse de Județul Iași pentru obținerea finanțării nerambursabile se află la Ministerul Dezvoltării Regionale, în etapa de verificare administrativă și a conformității.

Cele 12 proiecte depuse de CJ în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 vizează investiții de 24 milioane de euro în infrastructura rutieră, spitale, cercetare, reabilitarea și promovarea monumentelor istorice.

Restaurarea Muzeului “Ion Creangă” va fi posibilă în cadrul proiectului  “Călător pe meridiane culturale” a cărui valoare este estimată la 1,7 milioane de euro.

Muzeul “Mihai Eminescu” va fi reabilitat și consolidat prin parteneriatul „Educație și cultură fără frontiere” pentru care s-a solicitat suma de 1,6 milioane de euro.

Aceleași lucrări vor fi făcute și la Casa Memorială “Constantin Negruzzi” din localitatea Hermeziu, în cadrul programului „Circuit turistic internațional de promovare a patrimoniului cultural-istoric”, pentru aproximativ1,5 milioane de euro.

Stăreția Mănăstirii Golia va fi reabilitată conform proiectului „Dezvoltarea turismului transfrontalier prin valorificarea tradiției, culturii și monumentelor în regiunea transfrontalieră Ungheni, Republica Moldova- Iași, România”, estimat la 1,7 milioane de euro.

Secția Pașcanu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi renovată cu ajutorul proiectului ”Reabilitarea și modernizarea serviciilor de sănătate în regiunea transfrontalieră Ungheni-Iași în vederea îmbunătățirii, tratării și detectării de caz a tuberculozei”, cu o valoare estimată la 6,4 milioane de euro. Unitatea medicală va fi dotată cu aparatură  performantă în cadrul parteneriatului „Together for health” pentru care se vor investi 1,9 milioane de euro.

În cadrul unui proiect transfrontalier, aproximat la 1,4 milioane de euro, infrastructura drumului județean  249A va fi modernizată pe o lungime de 13 km în cadrul a două proiecte în valoare de 4,6 milioane de euro.

 

 

Citiți și:

Prima etapa a unui proiect cu 700 apartamente a primit autorizarea

Cine va furniza materiale de constructii de aproape 100 mil lei

Peste 10 mil lei in modernizarea unor strazi

30 mil euro pentru trei proiecte de mobilitate urbana

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus