Oferte locuri de munca top

Proiecte de 2,3 miliarde lei pentru dezvoltarea resurselor umane

170-7089_IMGPeste 2,3 miliarde de lei fonduri nerambursabile sunt solicitate prin cele 436 cereri de finantare depuse pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), cererea de proiecte nr.168 “Dezvoltarea economiei sociale”.

Alocarea financiara orientativa pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte este de peste 877,6 milioane de lei (echivalentul in lei a 200 milioane euro).

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, precizeaza: Prin acest apel de proiecte pentru prima data contribuim efectiv la dezvoltarea comunitatilor locale, prin crearea de locuri de munca, in special pentru persoanele apartinand grupurilor vulnerabile in activitati care pot fi implicate in activitati economice facilitand accesul acestora la resursele si serviciile comunitatii.

In scopul fluidizarii si eficientizarii procesului, cererile de finantare vor fi evaluate din timpul derularii apelului.

Primele 32 cereri de finantare au fost trimise in evaluare in data de 8 august. Evaluarea tuturor propunerilor de proiecte depuse in cadrul acestui apel va fi finalizata pana la sfarsitul lunii septembrie a.c.

Totodata, procesul de contractare va incepe in a doua jumatate a lunii august.

Sus