Oferte locuri de munca top

Proiecte de 15 mld euro vor fi prezentate investitorilor din Qatar

Proiecte de investiții în valoare de 15 miliarde de euro vor fi prezentate investitorilor din Qatar. Acestea se află pe agenda întrevederilor pe care premierul României, Marcel Ciolacu, și delegația oficială le vor avea în cadrul vizitei de lucru în Qatar, azi și mâine.

De asemenea, prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanți ai comunităților de români din Qatar.

”Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice și politice. Avem proiecte clare și mature pentru investitorii din Qatar. Poziția strategică, parcursul ascendent al economiei și oportunitățile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susțin atractivitatea investițională a României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Oficilialii români vor prezenta investitorilor din Qatar proiecte privind dezvoltarea Portului Constanța și a terminalului cargo de la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara, dar și pentru Autostrada Comarnic-Brașov și calea ferata Predeal – Brașov.

De asemenea, va fi propus investitorilor un proiect eolian. Alte proiecte propuse vizează domeniul IT și al cercetării.

La Doha, prim-ministrul României și delegația guvernamentală vor avea întrevederi tete-a-tete și în plenul delegațiilor cu Prim-ministrul Statului Qatar și ministru al Afacerilor Externe, Excelența Sa, Șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.

Împreună cu omologul său din Qatar, prim-ministrul României va participa la ceremonia de semnare a unor documente bilaterale.

Componenta politică a vizitei este completată de cea economică.

O multinationala isi mareste capacitatea de productie din tara noastra

În Qatar, șeful Executivului român va avea discuții cu reprezentanții Autorității de Investiții, fondul suveran de investiții al statului.

Prim-ministrul României va fi însoțit în vizita în Golful Persic de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin-Ionuț Barbu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, președinte ANCOM, Valeriu Zgonea, președinte ANSVSA, Alexandru Bociu, președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, directorul Portului Constanța, Mihai Teodorescu.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2024

Revista Arena Constructiilor aprilie 2024

Sus