Oferte locuri de munca top

Proiectarea unei cai ferate de aproape 120 km, licitata de CFR

Pentru modernizarea liniei de cale ferată între Apahida și Ilva Mică, CFR a lansat licitația deschisă privind elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Tronsonul ce va fi reabilitat are lungimea de 119 km.

Mai exact, este vorba despre subsecțiunea I a tronsonului Apahida – Suceava, pentru viteza maximă de circulație de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată pe această subsecțiune au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice.

Durata contractului este de 23 de luni.

Valoarea estimată a contractului este de 34.088.600 de lei.

Sursa de finanţare este asigurată în proporție de 85% din fonduri europene nerambursabile și 15% din fonduri naționale.

Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în SICAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 martie 2021.

Obiectivul general al contractului este modernizarea infrastructurii feroviare între Apahida și Ilva Mică, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.

De asemenea, contractul prevede și atingerea unor obiective specifice, precum:

* creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida – Suceava;

* îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, precum și gestionarea impactului asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus