Oferte locuri de munca top

Proiectarea soselei dintre Aeroportul Timisoara si A1 va intra in licitatie

Pentru noua șosea care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de nodul de descărcare de pe A1, la Remetea Mare, autoritățile Județului Timiș alocă suplimentar peste 1,6 milioane de lei.

Sumă suplimentară a fost alocată prin rectificare bugetară, pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și exproprierile necesare realizării investiției.

În săptămânile următoare, documentația va fi scoasă la licitație.

Șoseaua va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens. Aceasta va fi construită la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

„Dorim să realizăm o legătură directă, pe patru benzi, între Aeroport și A1. Se știe deja că ne aflăm în linie dreaptă cu extinderea la patru benzi a șoselei dintre Aeroport și Centură, investiție pe care o vom inaugura în primăvară. Planul este ca de la Centură până la nodul A1 să avem de asemenea un drum de patru benzi, un fel de centură ocolitoare pentru Remetea Mare și Ghiroda. […] Cei care vor dori să ajungă de pe A1 în Timișoara sau la Aeroport vor avea această variantă de ocolire mult mai bună, la patru benzi”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Suma necesară realizării investiției este estimată la 18 milioane de euro, cu TVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus