Oferte locuri de munca top

Proiectarea si executia sistemelor de apa si canalizare: noi reglementari

Vor fi modificate reglementările tehnice ce vizează proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de apă și canalizare.

Modificările fac parte din procesul de sistematizare a legislației de care se ocupă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației împreună cu Universitatea Tehnică de Construcții București.

În acest sens, au fost elaborate două volume pentru revizuirea Normativului privind proiectarea, execuția și exploatarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Documentul va înlocui varianta din anul 2013 și va fi cuprinde două părți:

* Volumul I – Sisteme de alimentare cu apă

* Volumul II – Sisteme de canalizare.

Ansamblu imobiliar mixt, pe locul unei foste fabrici din Capitala

Scopul principal este alinierea tehnologiilor din cadrul reglementării tehnice la tehnologiile disponibile în prezent la nivel mondial, având în vedere dezvoltarea atât a proceselor din cadrul stațiilor de tratare și de epurare, dar și a tehnologiilor de execuție.

S-a considerat necesară realizarea unei abordări bazate pe riscurile ce pot să apară în exploatarea obiectelor sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, modalitățile de reducere a riscurilor și planurile pentru situații neprevăzute.

De asemenea, forma revizuită asigură tranziția către noua Directivă 2814/2020 privind calitatea apei potabile, care aduce schimbări față de directiva în vigoare în ceea ce privește valori mai stringente ale unor parametri de calitate ai apei, respectiv a unor parametri noi de calitate introduși în reglementare.

 

Descarcati aici:

Linkuri valabile pana la data de 10.06.2022

Normativ 1

Normativ 2

Sus