Oferte locuri de munca top

Proiectarea si executia instalatiilor electrice: modificari de la jumatatea lunii viitoare

Reglementările legate de proiectarea, execuția și exploatarea instalațiilor electrice aferente clădirilor au fost revizuite.

Modificarile urmează să intre în vigoarea de la jumătatea lunii iulie.

Revizuirea reglementării tehnice a fost necesară, în mare parte, din cauza neconcordanțelor și contradicțiilor dintre normele europene (reglementări și standarde) și cele precizate în această reglementare tehnică, nerevizuită din anul 2011.

De asemenea, un alt factor important care a determinat această revizie a fost solicitarea venită din partea specialiștilor din domeniu (proiectanți, executanți, producători etc.) de a corela norma actuală cu reglementările europene, dar și de a clarifica/corecta anumite lucruri care sunt neclare/incomplete în norma actuală.

Ce modificări au fost făcute

Una dintre cele mai importante schimbări o reprezintă refacerea integrală a capitolului 7.23 – Instalații electrice pentru iluminatul de siguranță. Condiții de alimentare și de funcționare, pentru a fi în concordanță cu SR 1838.

De asemenea, au fost introduse articole noi, pentru a implementa normele europene în vigoare cu referire la protecția împotriva defectelor cu arc electric (AFDD).

Au fost introduse aspecte legate de cablurile cu fibre optice, în special referitoare la distanțele față de celelalte tipuri de instalațiile electrice.

În cadrul procesului de revizuire au fost tratate în mod distinct toate cerințele fundamentale privind calitatea în construcții.

Manopera mai scumpa pentru lucrari de instalatii, in Bucuresti

Totodată, se menționează actualizarea cerințelor minimale privind siguranța și accesibilitatea în exploatare, igiena, sănătatea și mediul înconjurător, protecția la zgomot, utilizare sustenabilă a resurselor naturale și a celor privind rezistența mecanică și stabilitatea.

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus