Oferte locuri de munca top

Proiectarea retelelor de comunicatii se face dupa noi reguli

Vor intra în vigoare spre sfârșitul lunii octombrie reglementările tehnice pentru proiectarea, execuția, utilizarea și întreținerea canalizațiilor de telecomunicații (CTc).

Normele sunt necesare pentru reducerea costurilor de dezvoltare a rețelelor de comunicații electronice și asigurării accesului la spectrul radio 5G în conformitate cu dispozițiile Recomandării Comisiei Europene nr. 1307 din 2020.

Normativul prezintă cerințele tehnice pentru rețelele de comunicații electronice, aplicabile tuturor furnizorilor de servicii de comunicații electronice și altor entități. Acesta nu se aplică pentru interiorul clădirilor.

Astfel, funcția de bază a CTc ce trebuie avută în vedere la stabilirea temei de proiectare este crearea unei infrastructuri fizice suport pentru cablurile de fibră optică.

Nou parc fotovoltaic, de 75 MW, propus in provincie

Proiectarea unei CTc trebuie să țină cont și de necesitatea privind reducerea costurilor privind:

* ocuparea zonei pe durata lucrărilor

* demolarea zonei

* testele de laborator pentru gradul de compactare a umpluturilor din săpături

* înlocuirea suprafeței și readucerea zonelor afectate la aspectul inițial

* transportul de pământ în exces

* supravegherea specializată în cazul intersecțiilor cu alte trasee de rețele

* proiectul de semnalizare/organizare a traficului auto pe perioada lucrărilor.

Unitate noua pentru producerea materialelor de constructii

Durata de viață a CTc proiectată va fi în conformitate cu legislația privind mijloacele fixe în vigoare. CTc trebuie să permită instalarea/dezinstalarea în conducte a cablurilor/TFO pentru fibră optică pe toată durata de viață.

Pentru a asigura eficiența și funcționalitatea pe termen lung a CTc, acestea trebuie să fie protejate în orice punct, inaccesibile pentru contaminanții solizi și lichizi atât în timpul construcției cât și în timpul funcționării. Acest lucru se aplică inclusiv elementelor de canalizație neutilizate.

Capacitatea CTc proiectată trebuie dimensionată adaptat cerințelor de gestionare a cablurilor de comunicații electronice de către potențialii utilizatori.

 

Descărcați aici

Sus