Oferte locuri de munca top

Proiectarea pentru drumurile metropolitane Oradea, atribuita

”La sfârșitul acestui an vom organiza licitațiile pentru selectarea constructorilor, iar la primăvară ne propunem să începem lucrările”, a anunțat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Aceasta după ce ieri a fost semnat contractul pentru realizarea proiectelor tehnice de execuția a trei drumuri de centură, cu firma Aduro Impex SRL.

„Proiectele tehnice vor fi finalizate în termen de șase luni și le vom depune pentru finanțare prin Programul Operațional Regional la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest”, a mai spus domnul Bolojan.

Astfel că din 2024 se va circula pe cele trei centuri.

În zilele următoare, proiectantul își va constitui garanția de bună execuție, iar de săptămâna viitoare vor începe efectiv lucrările de proiectare.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Asistență Tehnică.

”Între timp, lucrăm și la realizarea centurilor Sânmartin și Biharia”, a mai spus domnul Bolojan.

Ce tipuri de lucrari s-au mai scumpit anul acesta

La sfârșitul anului trecut, centurile Oșorhei (5,8 km), Nojorid (8,4 km) și Sântandrei (5 km) au fost clasificate ca drumuri județene și au fost preluate de către Consiliul Județean Bihor. Acestea vor fi construite în parteneriat cu primăriile pe raza cărora trec drumurile, respectiv Oșorhei, Nojorid și Sântandrei.

Județul Bihor va beneficia de 340.000 euro, fonduri europene, pentru proiectele tehnice. După această etapă, execuția centurilor ar urma să fie finanțată prin Programul Operațional Regional.

„Noua rețea de drumuri metropolitane care va fi construită în următorii ani va face ca cei care fac naveta din și spre Oradea să câștige în fiecare zi minutele pierdute în trafic pentru a petrece timp cu familiile lor. Ambuteiajele care se creează astăzi la ieșirea din Oradea spre Oșorhei în orele după-amiezii nu vor mai exista”, a mai adăugat Ilie Bolojan.

Valoarea contractului câștigat de Aduro Impex SRL este de 754.790 lei, fără TVA, și are ca obiect, pe lângă elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție pentru obiectivul „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, județul Bihor”, și realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Investiții (D.A.L.I.) pentru lucrarea „Reabilitare DJ767E Oșorhei-Copăcel, sector de la km 1+060 la km 13+760 (L= 12,700 km) județul Bihor”.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus