Oferte locuri de munca top

Proiectarea geotehnica a fundatiilor pe piloti se face dupa noi reguli

De la mijlocul lunii octombrie vor intra în vigoare reglementările tehnice revizuite pentru proiectarea geotehnică a fundațiilor pe piloți.

Noua formă a normativului va înlocui actul oficial care a fost realizat în anul 2010.

Revizuirea reglementării tehnice a urmărit o mai bună armonizare cu standardele europene SR EN 1997-1 Eurocod 7: Proiectarea geotehnică – Partea 1: Reguli generale și SR EN 1997-2 Eurocod 7: Proiectarea geotehnică – Partea 2: Investigarea și încercarea terenului.

De asemenea, au fost realizate unele corecturi care s-au dovedit necesare în decursul utilizării normativului la proiectarea fundațiilor pe piloți.

Noul normativ aduce și clarificări privind metodele de calcul al piloților și fundațiilor pe piloți în concordanță cu standardele europene SR EN 1997-1 și SR EN 1997-2.

Contract de constructii ingineresti de peste 20 mil euro, ofertat de mari constructori

Scopul general al revizuirii normativului NP123 a fost crearea a unui document mai clar și mai bine structurat în ceea ce privește metodele și abordările de calcul al piloților și fundațiilor pe piloți.

Faţă de ediţia precedentă au fost eliminate anumite prevederi care erau confuze sau învechite și nu mai corespundeau cu standardele actuale. Totodată, au fost realizate o serie de corecturi, pornind de la coeficienți parțiali ai metodei prescriptive și până la corecții de text privind trimiteri eronate la diferite ecuații sau observații care putea conduce la confuzii.

Revizuirea normativului a avut la bază experiența acumulată atât a membrilor colectivului de elaborare, cât și a specialiștilor care au participat la anchetă și au trimis observații, prin utilizarea de lungă durată în practica curentă inginerească a normativului NP 123.

 

Descărcați aici

Sus