Oferte locuri de munca top

Proiectarea, executia si gestionarea unei investitii – contract unic de peste 155 mil euro

Pentru prima dată în istoria achizițiilor publice o autoritate publică face o singură licitație pentru proiectarea, execuția, gestionarea și funcționarea investiției pe o perioadă lungă de timp, spune Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Achiziția publică a fost lansată pentru atribuirea contractului pentru realizarea unei stații de tratare a deșeurilor.

Valoarea totala estimată a contractului ”Proiectare-execuţie-operare a staţiei de transfer şi a instalaţiei de tratare mecano-biologică cu digestie anaerobă Galaţi, judeţul Galaţi” este de circa 155 milioane de euro (773.493.596 lei fără TVA).

Durata de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi punere în funcţiune a instalaţiilor este de 24 luni. Perioada de garanţie este de 36 luni. Perioada de operare a instalaţiilor este de 10 ani.

Data limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie 2022.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a declarat: ”Practic, câștigăm ani de zile, astfel că, atunci când lucrările vor fi gata, sistemul va putea fi utilizat imediat.

Agregate minerale, extrase dintr-un nou perimetru

Sunt sisteme de management în țară care nu pot fi folosite pentru că nu există o firmă specializată care să gestioneze investiția respectivă, iar în alte cazuri au trecut ani de zile de la finalizarea lucrărilor până a fost desemnat un operator.

Mai este un avantaj, operatorul nu poate ulterior să reclame diverse deficiențe de construcție, având în vedere că este parte integrantă a acestui proces încă de la începutul procedurii.”

Deșeurile biodegradabile vor fi transformate într-un fertilizant, iar la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului va ajunge un material asemănător cu un strat de pământ. Stația va fi dotată cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv cu digestor și o turbină care va produce energie electrică din deșeuri, ceea ce va asigura independența energetică a stației.

Stația va avea o capacitate de procesare de 23.000 t/an cu 2 schimburi/zi.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus