Oferte locuri de munca top

Proiectare mai putin scumpa decat se estimase pentru M5, sectiunea Eroilor – Piata Iancului

La o valoare semnificativ mai mică decât cea estimată a fost semnat contractul de prestări servicii de proiectare și asistență tehnică pentru secțiunea Eroilor (PS Operă) – Universitate – Piața Iancului.

Prin proiect se realizează continuarea obiectivului de investiții de interes național Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon, care creează o conexiune directă dintre aceste două zone rezidențiale și centrul orașului.

Contractul a fost încheiat între reprezentanții conducerii Metrorex SA cu Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA & SWS Engineering SpA & Coding SRL &  Metrans Engineering SRL.

Valoarea contractului este de 39.660.707 lei fără TVA, mai mică cu 43% față de valoarea estimată a contactului (70 milioane de lei, fără TVA).

Pe lângă asocierea câștigătoare la licitație a mai depus ofertă și Metroul SA.

Trei oferte de proiectare, reevaluate 

”Am cerut antreprenorilor să depună toate eforturile astfel încât să poată termina înainte de termenul contractual, chiar daca va trebui să lucreze în mai multe schimburi. Sunt sigur că vor găsi cele mai noi și bune soluții astfel încât disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai mic”, a precizat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. Acesta amintește faptul că anul trecut au fost puse în funcțiune primele 10 stații care traversează Drumul Taberei, iar acum proiectul Magistralei M5 continuă cu încă șase stații.

Secțiunea Eroilor – Piața Iancului va avea o lungime de 5,4 km și 6 stații, respectiv Hașdeu, Cișmigiu, Universitate, Calea Moșilor, Traian, Piața Iancului.

Se va asigura astfel legătura între estul și centrul orașului, precum și conexiunea cu Magistrala M4 Gara de Nord – Gara Progresu, cu Magistrala M2 Berceni – Pipera și cu Magistrala 1 Pantelimon – Dristor.

Valoarea proiectului este de 2,9 miliarde de lei cu TVA, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din surse proprii.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus