Oferte locuri de munca top

Proiectantii au fraudat 1,7 mil lei, cu documente false

O firma de proiectare a fraudat 1,7 milioane lei în cadrul a patru proiecte finanțate din fonduri europene. Aceasta a prezentat documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, prin care a obținut pe nedrept fonduri europene.

Procurorii DNA au trimis în judecată societatea Project Expert Association SRL, aflată în prezent în faliment, împreună cu doi reprezentați ai acesteia.

Contractele în cauză vizau reabilitarea infrastructurii în orașele Lupeni și Băile Herculane, reabilitarea unui spital și a unui centru cultural din municipiul Lupeni.

În perioada 2011-2015, reprezentanții societății Project Expert Association SRL ar fi depus la primăriile celor două orașe atât anterior cât și după încheierea contractelor mai multe documente false și inexacte (lista cu experții desemnați pentru a lua parte la proiect, pontaje și devize, facturi, etc.).
Ulterior, cele două instituții publice au depus înscrisurile respective la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea decontării.
Prin aceste demersuri, societatea ar fi obținut pe nedrept sume de bani decontate din fonduri europene, totalizând 1.691.291 lei.
În cauză, s-au constituit părți civile primăriile orașelor Lupeni și Băile Herculane cu sumele de 1.324.067 lei respectiv 318.981 lei.
De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrație publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma nerecuperată de 48.242 lei de la primăriile orașelor Lupeni și Băile Herculane.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile, imobile și asupra unor sume de bani ce aparțin celor trei inculpați.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

 

Citiți și:

Viitoare mare parcare supraetajata in Bucuresti

Pregatiri pentru edificarea de noi spatii de depozitare, in provincie

Hala de productie, depozitare si spatii administrative, intr-un parc industrial

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus