Oferte locuri de munca top

Proiect rutier, scumpit cu peste 14%

Cu toate că s-a bucurat în urmă cu doi ani când a atribuit licitația pentru reabilitarea unui drum judetețen la un preț mai mic cu circa 36% față de cel estimat, acum autoritatea contractantă s-a văzut nevoită să accepte majorarea prețurilor.

Licitația pentru atribuirea lucrărilor de reabilitare a drumului judetean DJ 191C: Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca din județul Sălaj a fost câștigată în iulie 2019 de către constructorul GP Sageata Prod SRL din Suplacu de Barcău, dintre cei 6 participanți.

Valoarea contractului a fost de peste 59,11 milioane lei, față de cea estimată de peste 92,23 milioane lei, fără TVA.

În urma scumpirii spectaculoase din acest an a materialelor de construcții, valoarea contractului a devenit nerentabilă pentru constructor. Astfel, realizarea contractului a devenit incertă.

Autoritatea contractantă, Consiliul Județean Sălaj, a acceptat introducerea clauzelor de revizuire a valorii contractului.

În urma unor revizuiri succesive, valaorea contractului a ajuns la circa 67,47 milioane lei, fără TVA. Aceasta este mai mare cu peste 14% față de prețul inițial al contractului.

Cu toată majorarea, valoarea contractului se menține sub cea estimată inițial.

Este de așteptat ca autoritățile contractante, care au în derulare proiecte de construcții contractate la prețuri de dinaintea scumpirilor din acest an, să accepte revizuirea valorilor acestor contracte.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus