Oferte locuri de munca top

Proiect rutier la Mogosoaia, aprobat de Guvern

Proiectul de lărgire la 4 benzi a DN1 între Centura București și intersecția cu șoseaua Chitila – parc Mogoșoia a fost aprobat astăzi de Guvern.

Urmează lansarea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor, care se va desfășura în paralel cu procedura de exproprieri.

Investiția se ridică la peste 110 milioane de lei.

Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Programul Operațional Transport 2021-2027, precum și de la bugetul de stat.

Acest proiect prevede lărgirea la 4 benzi de circulație x 3,5 m pe un traseu cu o lungime de 1,28 km, pasaj pietonal subteran  amplasat vis-a-vis de intrarea în Parcul Mogoșoaia, dotat cu scări fixe, rulante și un lift la fiecare acces.

Un alt pasaj pietonal suprateran va fi amplasat în nordul podului CF 700. Acesta va fi  dotat cu două lifturi și două scări fixe.

Va fi amplasată și o stație de transport în comun în vecinătatea pasajului.

De asemenea, vor fi amenajate 3 intersecții la nivel: DN1A cu DNCB,  DN1A cu Șos. Chitila, precum și N1A cu Strada Valea Parcului.

Proiectul prevede și lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, rețea nouă de canalizare pluvială cu o lungime totală de 1250 m, sistem de rigole carosabile pe ambele părți ale drumului

bazin de colectare a apelor, prevăzut cu grup de pompare și conductă de refulare.

Sus