Oferte locuri de munca top

Proiect rutier de peste 90 mil lei, intarziat de probleme cadastrale

Proiectul de modernizare a unui tronson de drum județean, evaluat la peste 90 milioane de lei, se confruntă cu probleme în faza de elaborare a Proiectului tehnic de execuție.

Tronsonul ce urmează să fie modernizat este DJ 503 Limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja, de 42 km.

Acesta este cel mai important proiect rutier al Consiliului Județean Argeș.

Odată cu începerea elaborării Proiectului tehnic de execuție de către proiectant s-au descoperit sute de suprapuneri peste limitele exterioare ale drumului, ale unor parcele cadastrale aparținând unor persoane fizice sau juridice.

Drept urmare, în paralel cu elaborarea proiectului tehnic, a fost necesară și s-a început procedura de actualizare a documentațiilor tehnice cadastrale şi a cărților funciare existente, aferente şi adiacente drumului DJ 503, pe teritoriile comunelor Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, de către Serviciul Patrimoniu al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Argeș.

Până la această oră, a fost actualizată cartea funciară de pe teritoriul comunei Slobozia, drept urmare primul tronson care va intra în execuție va fi tronsonul de pe raza acestei localități. Se estimează că lucrările vor începe în luna septembrie 2021, în urma predării – primirii amplasamentului între administratorul drumului, autoritatea contractantă și executant.

Începerea execuției pentru tronsoanele următoare ce parcurg comunele Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, se va face pe măsura realizării proiectului tehnic de execuție în urma actualizării cadastrului şi a cărților funciare.

Contractul de proiectare şi execuție lucrări pentru DJ503 a fost semnat în iunie 2020 cu firma câștigătoare, asocierea General Trust Argeș SRL (lider de asociere), Development Future Solution SRL, Alpenside SRL, Wfa Impex SRL (Asociat 3), H.V.I.D. Consulting Group SRL (Proiectant).

Valoarea contractului este de 91.229.068 lei, inclusiv TVA.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Finanțarea lucrărilor se realizează din fonduri europene.

Contractul de finanțare a fost încheiat în luna mai 2019, valoarea totală fiind de 99.818.008 lei, inclusiv TVA.

Consiliului Județean Argeș a precizat că va depune toate eforturile pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus