Oferte locuri de munca top

Proiect pentru reamenajarea litoralului romanesc in zona Mangalia

Un grup de studenti de la Universitatea Ion Mincu din Bucuresti au elaborat in parteneriat cu Primaria Mangalia un proiect pentru reamenajarea statiunilor din sudul litoralului romanesc, conform unui comunicat al administratiei locale.
„Deja se lucreaza la cele doua proiecte de reabilitare a falezelor Mangalia – Saturn si Jupiter – Neptun, iar imediat ce se vor deschide axele 2014-2020 pentru finantare europeana, noi suntem pregatiti sa depunem documentatia necesara reabilitarii statiunilor. Astfel ca, peste cativa ani, putem vorbi despre un litoral mult mai atractiv cu o alta abordare din punct de vedere al serviciilor turistice oferite”, a declarat Primarul Mangaliei, Radu Cristian, despre oportunitatea implementarii proiectului.
Astfel conform proiectului in statiunea Venus, vor fi amenajate trasee pietonale atat in interiorul statiunii, cat si catre zona de acces a plajei si va fi creata o piateta in zona de bazar. Tot in Venus, va fi amenajat un scuar de distributie a circulatiei, vor fi montate indicatoare turistice, iar vegetatia va fi pusa in valoare. Pentru statiunile Jupiter si Cap-Aurora va fi reamenajata parcarea, va creste procentajul de spatiu verde, se va remodela zona lacului, se va organiza un spatiu comercial de tip linear. Potrivit proiectului de reamenajare peisagistica, in statiunea Neptun se doreste includerea malurilor lacurilor in traseul turistic cultural si in traseul falezei prin crearea unui ponton si a altor amenajari specifice.

Sus