Oferte locuri de munca top

Proiect pentru realizarea unui parc stiintific la Cugir

1184.jpg Un parc stiintific si tehnologic va fi construit la Cugir de Consiliul Judetean Alba in asociere cu institutii de invatamant superior si firme private, pentru crearea, in cadrul PIC.
Prima intalnire a comuna a factorilor interesati in dezvoltarea acestui proiect a avut loc la inceputul acestei saptamani, in vederea cristalizarii grupului de initiativa.
La intalnire au participat atat presedintele CJ Alba, domnul Ion Dumitrel, precum si directorul PIC, domnul Emil Muntean, doamna Birgit Schliewenz, reprezentantul pentru chestiuni de parteneriat intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, precum si membrii echipelor tehnice din cele trei institutii. S-a discutat despre cooptarea in aceasta asociere a Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a Universitatii Tehnice Cluj Napoca, dar si a mai multor companii locale, precum UM Cugir sau „Star Transmission”.
Vorbind despre aceasta initiativa Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba, a declarat:
„Avem nevoie sa atragem investitori si sa dezvoltam la Cugir o structura complexa, pe modelul vazut la prietenii nostri din Brandenburg. De aceea, este bine ca ADR Centru, ca o institutie cu rol de liant, a gazduit aceasta intalnire, a facilitat intalnirea cu d-na Birgit Schliewenz si ne-a reunit pentru a ne armoniza punctele de vedere. Am convenit ca, foarte curand, vom putea organiza o misiune in Germania a acestui grup de initiativa, care se va intalni cu partenerii nostri din Potsdam, pentru identifica potentiali investitori si pentru a ne formula foarte clar obiectivele, ca sa demaram cat mai repede acest proiect.”
Locatia pentru acest parc tehnologic a fost aleasa in orasul Cugir pentru ca este „o zona industriala cu traditie de peste 200 de ani in industria de prelucrare a metalelor”.
Prin POR 2014-2020, mai precis prin Axa Prioritara dedicata consolidarii cercetarii, dezvoltarii tehnologice si a inovarii, se vor aloca fonduri nerambursabile pentru crearea, modernizarea si extinderea infrastructurilor de inovare si transfer tehnologic si pentru achizitionarea de bunuri, servicii si dotari pentru entitatea de transfer tehnologic.

Sus