Oferte locuri de munca top

Proiect major de infrastructura, finantat cu fonduri europene

Proiectul major de infrastructură, cu o în valoare de 114,83 milioane euro, va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Ministerul Fondurilor Europene a trimis Comisiei Europene pentru aprobare proiectul major “Îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 de metrou Berceni – Pipera”.

Contractul de lucrări principal, care vizează înlocuirea liniilor de metrou, va fi atribuit la mijlocul anului 2019, iar efectuarea lucrărilor va dura 4 ani, conform estimărilor.

Proiectele majore, cu o valoare totală eligibilă mai mare de 50 milioane euro, în cazul investițiilor pentru creștere economică și locuri de muncă, prevăzute în cadrul programelor operaționale, sau cu un cost total eligibil de peste 75 milioane euro pentru domeniul transporturi, se transmit Comisiei Europene pentru aprobare, conform prevederilor Regulamentului UE 1303/2013.

Modernizarea va permite reducerea duratei călătoriei cu metroul și creșterea confortului pasagerilor uneia dintre cele mai aglomerate magistrale de metrou care traversează Capitala de la Nord la Sud. Magistrala 2 este utilizată de aproximativ 38% dintre pasageri.

Proiectul va finanța:
• înlocuirea întregii lungimi de 18,68 de km de linie dublă;
• reabilitarea instalațiilor electrice și sanitare;
• finalizarea lucrărilor la noul acces al stației Tineretului.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus