Oferte locuri de munca top

Proiect de modernizare spital, in aprobare

Un nou proiect de dezvoltare a sistemului sanitar din Botoșani, anume „Modernizare și extindere Secția Oncologie” a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, va fi supus mânie aprobării consilierilor județeni.

Valoarea totală a acestui proeict se ridică la 21,5 milioane de lei.

Proiectul extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire, care, în prezent, are un regim de înălțime existent D+P+1E.

De asemenea, prevede și lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor conform cerințelor Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.

Realizarea proiectului propus va genera reconfigurarea și reorganizarea secțiilor medicale, punând la dispoziție spații de lucru adecvate și eficiente, ceea ce implică o îmbunătățire a funcționării spitalului, o optimizare a activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a declarat: ”Vrem ca pacienții oncologici să beneficieze de îngrijiri de cea mai bună calitate și credem că modernizarea și extinderea cu încă un etaj a Secției Oncologie este o obligație pentru noi. Astăzi facem un prim pas în această direcție”.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus