Oferte locuri de munca top

Programul Anghel Saligny, contestat de USR PLUS

Ședința de guvern de astăzi a fost suspendată ca urmare a tensiunilor apărute între PNL și USR PLUS din cauza Programului Anghel Saligny, susțin surse citate de G4Media.

Proiectul de ordonanță de urgență nu apare pe ordinea de zi făcută publică de Guvern.

Biroul de presă al Guvernului a spus că suspendarea a survenit ”în contextul începerii noii sesiuni parlamentare” și va fi reluată la ora 19.

Dar se pare că ședința a fost suspendată din cauza refuzului miniștrilor USR PLUS de a accepta adoptarea ordonanței de guvern pentru aprobarea proiectului guvernamental de investiții Anghel Saligny. Proiectul are un buget în valoare de 50 de miliarde de lei.

USR PLUS s-ar opune proiectului invocând că acesta nu are în prezent avizul de la Ministerul Justiției. De asemenea, liderii USR PLUS discută într-o ședință de partid despre posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu dacă premierul forțează adoptarea programului Anghel Saligny.

Premierul Florin Cîțu invocă un aviz tacit al Ministerului Justiției pentru proiectul de OUG privind Programul Anghel Saligny, dar miniștrii USR PLUS susțin că avizul Ministerului Justiției este obligatoriu, deci nu poate fi tacit. USR PLUS îl acuză pe premier că vrea să adopte programul Anghel Saligny pentru a-și cumpăra voturile din PNL la congresul din 25 septembrie.

USR PLUS a respins acest proiect, motivând că preia toate erorile din vechiul PNDL.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus