Oferte locuri de munca top

Programe cu buget de peste 130 mil euro, aprobate de Comisia Europeana

Comisia Europeană a aprobat două noi programe de cooperare transfrontalieră 2021-2027, al căror buget cumulat depășește 130 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Vor fi finanțate investiții pentru modernizarea sistemului sanitar, a școlilor și universităților, dezvoltarea turismului, managementul frontierelor, precum și în prevenirea și pregătirea pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 de milioane de euro. Fondurile nerambursabile vor fi investite în modernizarea spitalelor și a instituțiilor de învățământ din zona de graniță, în dezvoltarea turismului și optimizarea serviciilor vamale, precum și în prevenirea și pregătirea pentru gestionarea situațiilor de urgență.

În România, județele care vor putea beneficia de  aceste fonduri sunt Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea, în timp ce din Ucraina vor participa la program oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatia, Cernăuți și Odesa. Informații detaliate despre acest program sunt disponibile la adresa www.ro-ua.net .

Lucrari rutiere de peste 38 mil euro, ofertate de mai multi drumari

Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are o alocare de 77,3 milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Investițiile vor viza modernizarea sistemului sanitar, a școlilor și universităților, dezvoltarea turismului, managementul frontierelor și pregătirea pentru situațiile de urgență.

Aria programului acoperă județele Iași, Vaslui, Botoșani și Galați și întregul teritoriu al Republicii Moldova. Mai multe informații despre acest program pot fi consultate pe site-ul www.ro-md.net .

Autoritatea de management pentru cele două programe este MDLPA.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus